Over

Hoi!

Ik ben Iris Verhoeven, geboren in 1995 en afgestudeerd als journalist. Vanaf het moment dat ik kon schrijven, schreef ik op alle papiertjes die ik tegenkwam. Laatst kwam ik weer een boekje tegen waar 2 zinnen in stonden: ‘Hoii, ik ben Iris en ik lach.’ Volgens mij was ik toen zeven jaar oud. Ik schreef toen heel groot. Inmiddels is mijn handschrift veel beter geworden, maar ik schrijf nog steeds veel op papier. Naast schrijven lees ik veel. Vooral boeken die gaan over een waargebeurd verhaal. Meestal zijn dat boeken die over een periode in de geschiedenis gaan.

Op dit moment werk ik voor de radio en televisie, maar dan achter de schermen. Ik hoef niet zo nodig in beeld. Ik zet liever andere mensen in beeld. Dit is ook één van de redenen waarom ik graag fotografeer. Vandaar dat er veel eigen gemaakte foto’s op mijn blog zullen verschijnen.

In mijn blog gebruik ik verschillende dingen: foto’s, geluid en beeld. Toen ik dit blog in 2014 begon als opdracht voor school was de rode draad van mijn blog is: Wat gebeurde er achter het ijzerdraad van de bekendste Nederlandse kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog? Inmiddels heb ik dat uitgebreid naar ook de (concentratie)kampen buiten Nederland.

Waarom dit heftige onderwerp? Geschiedenis vind ik een interessant vak. Het onderwerp de Tweede Wereldoorlog heeft mij altijd zeer geboeid. Het blijft onbegrijpelijk dat één man zo’n fout regime bedacht heeft en dat hij zijn plannen ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd. We zijn allemaal mensen, er is geen beter ras. Toch zijn op grond van deze gedachtekronkel ontzettend veel mensen op gruwelijke wijze vermoord in deze periode. Dat valt gewoon niet te bevatten.

Op pad naar de kampen.

Op pad naar de kampen.

8 gedachtes over “Over

 1. Mijn complimenten Iris!! Indrukwekkend. Het wordt steeds fraaier! Prettig om steeds weer verder te bladeren.
  Frans van den Berg.

  Like

   1. Eindelijk vooruitgang. Op 5 April 2016 weert bewijzen dat er een project op gang komt om een nieuwe herdenkingsmonument voor de gevangenen uit Kamp Erika aan te brengen. Het wordt een samenwerking van betrokkene partijen in de omgeving, inclusief oud-gevangenen, maar niet hun nabestaanden of nazaat. Veel mensen hebben hier lang voor moeten wachten. Het is nog niet vast gesteld hoe dat de nieuwe monument eruit zal zien, hoewel het ziet wel eruit dat het waarschijnlijk op de zelfde plaatst zal komen te staan. Het is te hopen dat dit het gewenste vooruitgang aan zal bieden. Het is de bedoeling dat wij in mei 2017 het nieuwe monument op de 4-5 mei bijeenkomst zullen mogen zien.
    Via de Google staan al verschillende stukken hier over o.a. op

    http://www.destentor.nl/regio/ommen/nieuw-monument-voor-kamp-erika-1.5893467

    http://www.oudommen.nl/plannen-voor-nieuw-oorlogsmonument-kamp-erika/

    http://www.rtvoost.mobi/nieuws/nieuwsItem.aspx?nid=241603&cat=1&mcats=0&_ga=1.15972406.1833171680.1460618659

    Ik wens hun veel succes met deze onderneming.

    Like

 2. Hallo Iris, vandaag hoorde ik voor het eerst van deze blog. Ik vind dat je mooi werk verricht. Complimenten daarvoor.
  Bij mij heerst eenzelfde interesse. Ik ben geboren en getogen in Ommen. De opa van mijn vrouw heeft door een misverstand ook een aantal dagen in kamp Erika gezeten.
  Ik weet niet of je de naam Bikker al tegen bent gekomen? Hij stond bekend als de beul van Ommen. ‘Knackers achter prikkeldraad’ heb je vast al gelezen.
  Ga zo door. Ik ben benieuwd naar je volgende bijdrage.

  Like

  1. Beste Gert Hoeksma,

   Bedankt voor uw compliment! Ik zou graag een keer met u willen praten over Kamp Erika. In tegenstelling tot andere kampen is er minder over het kamp te vinden.
   Ik heb wel eens van de naam Bikker gehoord. Het boek staat op mijn leeslijstje!

   Groetjes!

   Like

 3. Hallo Iris, dat is prima. Maar ik ben geen oude grijsaard die je uit de eerste hand iets kan vertellen hoor :). Maar ik weet bijv. nog wel waar de keuken van het kamp heeft gestaan.
  Lijkt me leuk om er eens samen over te praten. Ik heb nog wel wat boeken(tips).

  Gr. Gert

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s